Viata este o investitie. Si unde sa investim mai bine,decat in sanatatea noastra?
Solutiile moderne in stomatologie ne face sa ne gandim de doua ori in a lua o decizie atunci cand un dinte este extras, fiind irecuperabil si trebuie sa gasim o solutie pentru inchiderea spatiului produs.
Stim ca acum vreo 10-12 ani,singura metoda practicata in Romania de a inlocui un dinte sau dinti,era de a compromite si dintii vecini pentru a-i include in puntea dentara.
In ziua de astazi, aceasta metoda este pe locul secundar. De ce? Pentru ca sacrificiul dintiilor vecini in cazul unui implant numai exista. Intradevar singurul dezavantaj este ca pretul unui implant de buna calitate,cu o osteointegrare osoasa excelenta, este destul de mare si poate depasii bugetul alocat. Insa daca luam in considerare ca si puntea dentara poate sa fie destul de extinsa,cu sacrificiu mare de tesut dentar,in unele cazuri si cu tratamente de canal(tratamente ce sunt si ele costisitoare si se intind pe o perioada mai mare de timp), ne face sa ne gandim daca nu este timpul sa investim in sanatatea si bunastarea noastra.
Un implant dentar este cea mai buna optiune pentru pacientii care si-au pierdut unul sau mai multi dinti in urma unui accident, a unei boli parodontale sau oricarui alt motiv.
Beneficul implantului dentar fata de alte sisteme de inlocuire a dintilor lipsa este ca acesta se fixeaza direct in os, indeplindind cu succes functia dintelui pierdut.
Cand pierzi un dinte, mai ales un molar, s-ar putea sa nu simti nevoia sa-l inlocuiesti, in mare parte pentru ca nu vede nimeni ca iti lipseste un dinte din spate. Riscul este pierderea osoasa ce survine, de aceea si aspectul de obraz „cazut” la pacientii cu edentatii si purtatori de proteze dentare.
Dintii creeaza o structura pentru fata, muschii faciali, articulatiile maxilare si chiar pielea unei persoane. Pierderea unui dinte afecteaza si ceilalti dinti!
Dintele are ca suport osul alveolar, care se poate pierde in timp daca dintele este extras. Medicul specialist chirug poate recrea os, oferind suport implantului dentar.
Implanturile nu doar ca sunt individuale, strict dintele lipsa dar, se poate fixa si lucrarea provizorie in doar 24 de ore. Astfel nu ramaneti cu un “gol” in locul interventiei, de asemenea si acest lucru este un avantaj major, mai ales daca avem o edentatie frontala (spatiul se afla in zona vizibila, in fata).
Interventia este minim invaziva, nedureroasa, cu recuperare imediata si restrictii alimentare minore. Acest lucru este posibil doar cu aparatura destinata exclusiv implantologiei, cum ar fi: fiziodispenser, piezosurgery, trusa chirurgicala completa, membrana PRF, implanturi de buna calitate.
Inainte de a stabilii interventia propriu-zisa, cereti cat mai multe informatii despre implaturi, manopera, avantaje, dezavantaje si in special daca este dotat cabinetul cu ce este necesar implantologiei. Un cabinet destinat implantologie inseamna SUCCESUL INTERVENTIEI.
Deoarece medicul poate insera in conditii optime cu rezultate de durata, iar dumneavoastra beneficiati de recuperare rapida, fara reactii adverse.
Pentru a nu fi o necunoascuta etapele interventiei, va enumeram exact in ce consta inserarea unui implant:
Medicul Implantolog inspecteaza cu atentie cavitatea bucala. Tot acum medicul recomanda analize de baza ale sangelui si computer tomograf. Toate menite pentru siguranta dumneavoastra si reusita tratamentului.
Reevaluarea pacientului si interpretarea analizelor de sange si a CT de catre medic in baza carora confirma sau nu realizarea interventiei cu implanturi.
– anestezie locala;
– introducerea implantului in structura osoasa,dupa incizia gingiei;
– amprentarea pozitiei implanturilor se face dupa interventie (unde este cazul);
– inserarea si adaptarea lucrarii provizorii se face la 24 de ore dupa inserarea implanturilor, astfel puteti zambi, vorbi, manca imediat dupa fixarea lucrarii. (FAST and FIXED-BREDENT)
– ingrijirea post operatorie – respectarea cu strictete a igienei dentare zilnice, periaj professional si detartraj la fiecare 6 luni, precum si vizite regulate de profilaxie.