Preventia NU doare!

May 30, 2017

Tu stii ce mai fac dintii tai?
Vino la control stomatologic periodic si afla ca Preventia NU doare!

Cum iti pastrezi dantura sanatoasa?
Un simplu control la 6 luni te poate scapa de problemele stomatologice!
Majoritatea romanilor ajung la medic atunci cand dintii nu mai pot fi salvati! Absenta controlului periodic creste riscul aparitiei unor boli de inima, artrita reumatoida, diabet, osteomielita sau boli ale stomacului! Frica de stomatolog, lipsa banilor, sau problemele medicale ne pun in situatia de a fi „stirbi”.

Un zambet perfect si sanatos se poate obtine printr-o legatura de incredere cu medicul, prin acel transfer de siguranta si profesionalism. La acestea se adauga o analiza detaliata a pacientului, a problemelor acestuia plus o igiena impecabila a mediului de lucru. Fie ca avem sau nu probleme dentare o consultatie la medicul specialist ne poate ajuta sa ne mentinem sanatatea dintilor.

Medicina dentară preventivă = ramura medicinei dentare care se ocupă cu prevenirea apariţiei afecţiunilor structurilor buco-dentare, intercepţia tuturor bolilor buco-dentare şi oprirea progresiei lor, cât şi cu prevenirea şi limitarea complicaţiilor şi disabilităţilor acestor boli după apariţia lor, şi promovarea reabilitării oro-dentare.

Scopurile prevenţiei oro-dentare:
· Evitarea iniţierii cariei dentare, parodontopatiilor, cancerului bucal şi a anomaliilor dento-maxilare
· Intercepţia şi tratamentul stadiilor iniţiale ale bolilor oro-dentare
· Controlul răspândirii acestor boli
· Limitarea complicaţiilor şi a efectelor secundare
· Promovarea reabilitării sistemului oro-dentar
Prevenţia cuprinde măsurile menite să prevină apariţia unui fenomen – a unei afecţiuni buco-dentare.
Profilaxia se ocupă cu studiul şi aplicarea metodelor de tratament preventiv.
Prevenţia oro-dentară se adresează:
· tuturor afecţiunilor buco-dentare, cele mai frecvent întâlnite fiind caria dentară, parodontopatia, anomaliile dento-maxilare şi cancerul din sfera B.M.F.
· tuturor practicienilor, indiferent de domeniul de activitate: pedodonţie, ortodonţie, odontologie, parodontologie, endodonţie, protetică.